МАГАЗИН-МАЙСТЕРНЯм.УЖГОРОД. вул. МИНАЙСЬКА 18Г

Пн-Пт - 08:30 - 19:00 Сб - 10:00 - 18:00 Нд - 10:00 - 16:00

 МАГАЗИН-МАЙСТЕРНЯм.УЖГОРОД. вул. МИНАЙСЬКА 18Г

Пн-Пт - 08:30 - 19:00 Сб - 10:00 - 18:00 Нд - 10:00 - 16:00

Як правильно дезинфікувати свій смартфон?

Як правильно дезинфікувати свій смартфон?

На телефонах залишаються не лише сліди від пальців, волога, жир і піт від скронь, вух і волосся, залишки їжі та бруду, а й можуть виживати небезпечні патогени – патогенні штами кишкової палички, антибіотикорезистентні стафілококи чи стрептококи та інші. Стосовно ризику підхопити коронавірус COVID-19, то він також теоретично є. Поки ще точно невідомо, як довго вірус SARS-CoV-2, який викликає хворобу, виживає на поверхнях. Побутова хімія, антисептики для рук і абразивні серветки можуть пошкодити телефон, але зате його ефективно і безпечно очищають вода і мило. DOKCOM розповідає, як правильно мити свій смартфон, щоб захиститися від коронавірусу.

Як мити телефон від коронавірусу та не тільки?

Від’єднайте телефон від розетки і зніміть з нього чохол. Більшість виробників застерігають від використання побутових засобів, антисептиків і абразивних серветок. Вони можуть пошкодити захисний шар екрану пристрою.

Змочіть серветку з мікрофібри у воді і нанесіть на неї трохи звичайного мила. Дбайливо протріть поверхню смартфона серветкою.

Будьте уважні, волога не повинна потрапити в отвори пристрою, адже навіть водонепроникні телефони з часом втрачають цю властивість. В кінці протріть телефон сухою і чистою тканиною.

Миття з звичайним милом і водою ефективно усуває бактерії і віруси з телефону.

Інші методи дезинфікації смартфону.

Також існують спеціальні пристрої, які дозволяють стерилізувати пристрій за допомогою ультрафіолетового випромінювання. Він не може пошкодити телефон, однак варто розуміти, що через випромінювання деякі чохли та телефони можуть вицвісти з часом.

Компанія Apple рекомендує протирати свої пристрої антибактеріальними серветками з 70% вмістом ізопропілового спирту. Компанія радить серветки Clorox. Samsung і інші виробники з цього питання ніяких рекомендацій поки не дають.

Багатьом цікаво, чи можна дезінфікувати смартфон горілкою? Можна, але сенсу в цьому мало, тому що для того, щоб вбити віруси і мікроби, необхідно, щоб засіб містив в собі мінімум 60% спирту, між тим, горілка містить 40% спирту. Звичайно, це краще, ніж зовсім нічого, але ефективність горілки буде вкрай низькою.

"Ще один спосіб – спеціальні ультрафіолетові бокси. Такий пристрій виглядає як коробка чи кейс, у який поміщають телефон на певний час, де за допомогою ультрафіолетових ламп відбувається очищення. Такі бокси визнані найбільш ефективним способом для знищення патогенів. Утім він найбільш дорогий"

Поради єкспертів

Фахівці рекомендують протирати телефон три рази на день — після приходу на роботу до обіду та після приходу додому. Це дозволить тримати апарат завжди в чистому стані. Ще один ефективний спосіб захисту від коронавірусу — відмова від використання смартфона. Постарайтеся якомога рідше його чіпати, це зведе до мінімуму ризик зараження вірусом навіть у тому випадку, якщо телефон буде недостатньо чистим.

Пам’ятайте, що будь-який з цих способів втрачає свою ефективність після того, як ви доторкаєтеся до смартфона – на ньому знову будуть мікроби. Тому не забувайте регулярно мити руки і обробляти їх антисептичним засобом, коли немає можливості вимити.