МАГАЗИН-МАЙСТЕРНЯм.УЖГОРОД. вул. МИНАЙСЬКА 18Г

Пн-Пт - 08:30 - 19:00 Сб - 10:00 - 18:00 Нд - 10:00 - 16:00

 МАГАЗИН-МАЙСТЕРНЯм.УЖГОРОД. вул. МИНАЙСЬКА 18Г

Пн-Пт - 08:30 - 19:00 Сб - 10:00 - 18:00 Нд - 10:00 - 16:00

Як включити тачпад на ноутбуці

Як включити тачпад на ноутбуці

TouchPad — сенсорна панель, що дозволяє управляти курсором без мишки. Більшість власників лептопів активно користуються ним. Але іноді він просто перестає працювати. Як включити тачпад на ноутбуці? Пропонуємо кілька варіантів того, як це можна зробити.

Просто перезавантажуємо

Іноді звичайної перезавантаження лептопа досить, щоб сенсорна панель знову запрацювала нормально. Виконати перезавантаження можна, використовуючи комп'ютерну мишку. Якщо з якої-небудь причини зробити це неможливо, то можна скористатися клавіатурою. Варіанти рішень тут можуть бути різними:

  1. Відкриваємо меню «Пуск», натискаємо Win (кнопку з нанесеним логотипом Windows). Потім використовуємо стрілки, щоб вибрати пункт «Завершення роботи», натискаємо Enter і вибираємо рядок «Перезавантаження».
  2. Одночасним натисканням клавіш Ctrl + Alt + Delete заходимо в меню "Пуск". Далі, як і в першому випадку.
  3. Натискаємо Alt + F4 і вибираємо перезавантажити.

Гарячі клавіші

Практично на всіх сучасних лептопах — Apple, DELL, Xiaomi, Acer, Fujitsu, HP, Lenovo, Toshiba, Samsung, Sony є комбінації клавіш, що дозволяють відключати і включати сенсорну панель. В основному це поєднання клавіші «Fn» і однією з функціональних клавіш (F1-F12). Їх слід натиснути одночасно.

Слід зазначити, для різних марок ноутбуків комбінації будуть відрізнятися. Розглянемо на прикладі найбільш популярних брендів лептопів які з них слід використовувати, коли не працює тачпад:

  1. У Acer використовується комбінація Fn + F7.
  2. В Asus може бути два варіанти Fn + F9 або Fn + F7.
  3. У Lenovo можливі два види сполучень Fn + F8 або Fn + F5.
  4. В Samsung, Toshiba, Dell необхідно одночасно натиснути клавіші Fn і F5.
  5. Якщо ноутбук Sony, то натиснути потрібно Fn + F1.
  6. В MSI - Fn + F3.

У даному переліку відсутня поширений бренд HP, так як в пристроях цієї марки для даних цілей є спеціальна кнопка, яка розташовується під клавіатурою або на самій сенсорної панелі (варто пошукати точку або впадинку).

Як включити тачпад на ноутбуці через BIOS

  1. Запускаємо перезавантаження і коли проводиться запуск лептопа натискаємо клавішу F2 або Del. Так ми зможемо потрапити в BIOS. Слід бути дуже уважним і не пропустити момент (внизу екрану висвічується підказка). В іншому випадку доведеться робити перезавантаження ще раз.
  2. У меню слід відкрити вкладку «Advanced» і відшукати параметр «Internal Pointing Device». Щоб тачпад працював, його значення має бути «Enabled». Зверніть увагу, в різних версіях BIOS найменування вкладок і параметрів може бути різним. Тому бажано спочатку вивчити інструкцію з експлуатації для вашої моделі.
  3. Зберігаємо обрану конфігурацію за допомогою натискання F10 і «Y».

Пам'ятайте, будь-яка помилка при роботі в BIOS може викликати непоправні наслідки. Тому слід бути дуже обережним.

Включення тачпада через панель інструментів

  1. В панелі управління знаходимо вкладку «Обладнання і звук» і вибираємо підрозділ «Миша».
  2. Перевіряємо, чи підключений тачпад. При необхідності включаємо його.

Ще один момент — в деяких портативних комп'ютерах передбачено відключення сенсорної панелі при підключенні звичайної миші. Перевірте, чи не встановлена ​​у вас така опція.

Якщо ви вже перепробували всі вищеназвані варіанти, однак, як і раніше не працює тачпад, то мова може йти про фізичну поломці. В цьому випадку краще звернутися до професіоналів.